Sovande barn.

Barn blir lugna och somnar gärna av rogivande musik. Det finns många visor för barn som är skrivna för att få barnet att falla i sömn. De kan komma från en dikt eller en vacker text som man satt en melodi till. Melodin går ofta i moll och i lugn takt. Det får barnet att komma till ro och känna sig lite trött eller lugn om det behövs. Några svenska kända vaggvisor är Vyssan lull och Nu i ro, slumra in, som har sjungits för många små barn när det är dags för lite vila. Barn reagerar på det lite entoniga i melodin och det gör dem trötta. De allra flesta vaggvisor är entoniga och går varken upp eller ner. Ofta sjungs de sakta och tyst.

Gå en promenad

Barn i säng

Ett annat sätt som används för att få barnet i ro är en promenad. Att vaggas fram i vagn medan man sjunger en vaggvisa får många barn att somna. En Bugaboo Fox barnvagn har flera delar som är utbytbara, ex. bastyget, suffletten, hjuldesignen och handtagen, så att du kan känna dig bekväm när du är ute och promenerar. Tycker du att du inte hittar någon bra vaggvisa på svenska finns det många andra länders visor att välja på. Välj mellan ett enkelt stycke som Twinkle Twinkle Little Star‎ eller något mer avancerat som Brahms – Schumann-Heink – Wiegenlied.

Sjungande robot

Sömnproblem är i dag ett växande problem vilket man kan se av att kvinnors och mäns sömnproblem har fördubblats under de senaste 30 åren. I det moderna samhället kommer nya sätt att komma till ro. Man kan ha en robot som spelar vaggvisor och simulerar en mänsklig andningsrytm. Det är företaget Somnox som nu håller på att tillverka den första omgången av sömnrobotar som ska levereras i juli 2018 med hjälp av pengar från gräsrotsfinaserings-sajten Kickstarter.